Norvég Alap – Zöld Ipari Innováció program (HU09)

Szervezetrendszer

  1. Finanszírozási Mechanizmus Iroda (FMO) - Brüsszel

Feladata: A finanszírozási mechanizmusok operatív végrehajtásában a donor országokat támogató, a kedvezményezett országok felé elsődleges kapcsolattartóként működő szervezet
 

  1. Nemzeti Kapcsolattartó (NK)

Miniszterelnökség
Feladatai: Teljes körű felelősségvállalás a programok végrehajtásáért, Program Operátorok kijelölése, programvégrehajtás felügyelete, Monitoring Bizottság felállítása, a támogatások felhasználásához szükséges intézményi, pénzügyi és eljárási szabályok kialakítása.

  1. Program Operátor (PO)

Szent István Egyetem: Zöld ipari innováció program vonatkozásában
Feladatai: a pályázatok és projektek szakmai tartalmát ellenőrzése és számonkérése, segítségnyújtás a projektpartner keresésben, programtervezés és programvégrehajtás, projektek kiválasztása, szerződéskötés, kifizetési kérelmek ellenőrzése, monitoring látogatások, ellenőrzések lefolytatása, pályázatkezelő rendszer kialakítása, fenntartása, szabálytalanságkezelés, nyilvánossággal kapcsolatos feladatok, adatszolgáltatás.

  1. Végrehajtó Ügynökség (VÜ)

Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. (NFFKÜ)
Feladata: pályázók és projektgazdák kérdéseire válaszadás, pályázatokat hozzá kell benyújtani, projekt előrehaladási jelentések befogadása, formai ellenőrzése, kifizetési kérelmek befogadása, támogatás utalásának előkészítése, szabálytalansági eljárások lefolytatása, helyszíni ellenőrzés, monitoring látogatás.

  1. Donor Program Partnerek (DPPk)

Innovation Norway: Zöld ipari innováció program vonatkozásában
Feladatai: A donor ország által kijelölt kormányközi szervezet, amely a program előkészítésében, illetve végrehajtásában tanácsadói szerepet tölt be.

  1. Együttműködési Bizottság (EB)

Feladata: Az adott programterület előkészítését és végrehajtását támogató tanácsadó testület, amelybe tagot delegál a PO, a DPPk, továbbá az Együttműködési Megállapodásokban esetlegesen meghatározott, vagy a PO által felkért további szervezetek.

  1. Igazoló Hatóság (IgH)

Magyar Államkincstár
Feladatai: Támogatás utalása az NK felé, adatszolgáltatás a donor országok felé, POk, VÜ ellenőrzése.
 

  1. Ellenőrzési Hatóság (EH)

Európai Uniós Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF)
Feladatai: Audit trail ellenőrzése, ellenőrzési stratégia kidolgozása, adatszolgáltatás a donor országok felé.